Tillsammans är vi starkare!

I helgen hade vi landslagsträff i Växjö och vi diskuterade vikten av att tillhöra ett lag och att skapa en ”vi-känsla”, trots att vi alla är individualister.

Är laget viktigt för ens prestation? Och hur kan man göra för att dra nytta av laget?, det var några av de frågor som diskuterades i helgen. De allra flesta höll med om att det har stor betydelse för ens prestation att man har en bra gruppsammanhållning och känner att man har stöd i laget. För min egen del betyder det mycket för min prestation att laget finns. I såväl framgång som motgång finns det personer som stöttar och bryr sig. Alla har känt på hur det är att lyckas och att misslyckas och därför vet man hur man ska hantera dessa motstående känslor, både mot sig själv och gentemot andra.

Jag funderade vidare på en annan aspekt som jag upplever är ovanligare inom friidrotten. Som mångkampare finns det nämligen en stark gemenskap även på tävlingsbanan, trots att man är konkurrenter och vill slå varenda en av dem som man tävlar mot.                                                                                                                                                             Under åren har man lärt känna många av sina medtävlare vilket gör att man stöttar varandra- man gläds när andra lyckas och ger en klapp på axeln när det går sämre för någon. Min uppfattning är att denna sammanhållning är något som gör att många presterar bättre, framförallt på mästerskap där man är lite mer utlämnad. Då känner man sig aldrig ensam på den stora arenan där man faktiskt ska få utdelning för sitt slit och där landslagskompisar och tränare inte kan vara riktigt nära.

jess jubel                        EM 2 30

Foton: Ryno Quants

2 reaktioner på ”Tillsammans är vi starkare!

  1. Från en annan vinkel: Som grenledare i olika grenar, men mest kastgrenar, så är just mångkamparna rena drömmen för oss funktionärer. Ordning och reda, har alltid koll när det är deras tur, stöttar varandra (precis som du skriver), väldigt få divaliteter, drar aldrig benen efter sig osv. Mångkamparna är generellt också mer ansvarsfulla så ibland låter jag dem till och med kasta in själva…..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s