Smarriga lakrits- och citronbollar

Jag har inhandlat en riktigt inspirerande receptbok. Nämligen Josefine Jägers- Hello green.

Första receptet som jag testade var lakrits- och citronbollar. De kanske inte låter något speciellt, men de är verkligen suuupergoda och starkt beroendeframkallande.

Recept:

Mixa 2,5dl naturella cashewnötter med 1,5 dl naturell mandel och 1,5 dl kokosflingor i en matberedare tills det blir ett fint mjöl.
Tillsätt 15 urkärnade dadlar, rivet skal och saften från en citron (med fördel ekologisk), 1 tsk lakritspulver, 1 tsk vaniljpulver, 2 msk kallpressad kokosolja och en nypa havssalt. Mixa till en smidig massa. Kyl sedan smeten några minuter för att sedan lättare kunna forma fina bollar.

Enligt recept ska man rulla bollarna i kokos, rivet citronskal och gurkmeja. Jag tog bara kokos men kommer testa med gurkmeja nästa gång för att få fin färg.
Verkligen förvånad över hur goda de blev, jag råder er starkt att prova!!

20140520-164105-60065355.jpg

20140520-164104-60064834.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s