Kosthjälp från SOK

Under några dagar framöver kommer jag, med hjälp av expertis från SOK, undersöka min kost. Äter jag för lite eller kanske för mycket vissa dagar? Och är det tillräckligt bra mat jag får i mig?

Genom media får vi hela tiden information om olika dieter och vad som anses vara bra och inte. Det är nya rön varje år och vissa produkter som anses superbra ena dagen upptäcks i nästa veva framkalla sjukdomar.
Själv har jag aldrig testat någon diet eftersom jag inte tror att det är bra för mig som idrottare (jag kör på det som man vet har funkat genom tiderna). Min kost är istället ganska varierad och jag äter olika mycket beroende på vilken fas jag ligger i; tränings- eller tävlingsfas. Under tävlingssäsongerna äter jag mycket nyttigare och väljer medvetet bort vissa produkter, framförallt minskar jag på sockret och jag äter även lite mindre portioner (detta är inte särskilt konstigt eftersom jag tränar mindre än under träningsperioderna).

I övrigt försöker jag prioritera att köpa ekologiska produkter (framförallt frukt & grönt samt mejeriprodukter) och jag väljer 9/10 gånger svenskt kött. Jag äter väldigt lite rött kött och istället mer av kyckling, fisk och skaldjur. Något annat som jag tycker är viktigt är att försöka säsongsanpassa sina inköp av frukt och grönsaker. Framförallt för att det är godare och nyttigare eftersom produkterna har fått växa och mogna klart utomhus (och inte i växthus). Dessutom är de ofta mycket billigare. Just nu frossar jag bland annat färskpotatis, rödbetor, svenska äpplen och SNART svenska jordgubbar!!!

Min förhoppning är att ”kostkollen” ska optimera min satsning ännu mer. Jag tror att jag äter bra men jag är övertygad om att jag kan bli bättre och det är de jag vill få hjälp med. Inget ska få lämnas åt slumpen mina sista friidrottsår! Återigen, kan jag bara göra allt runtomkring min satsning optimalt så har jag så mycket större chans att prestera på topp.

20140528-135855-50335507.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s