Foodies från veckan!

20140601-125827-46707107.jpg

Längst ner till höger är kikärtsbiffar med limeyoghurt som jag gjort. Jag har aldrig varit mycket för att ersätta kött med vegetarisk alternativ MEN dessa biffar har jag gjort många gånger nu och de är verkligen goda. Dem går även snabbt att göra!

Recept för 4 personer
400g kikärter på burk (helst eko)
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
Färsk röd chili, mängd efter smak
1 ägg
1 dl riven parmesanost
2 msk spiskummin
1 tsk salt

Limeyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1 lime, skal och saft
2 tsk honung
Salt och peppar

Gör först limeyoghurten, ställ in i kylen!

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Lägg dem sedan i matberedare och mixa någon minut.
Finhacka vitlök och persilja. Blanda i samtliga ingredienser med kikärterna i beredaren. Mixa till en jämn smet, tillsätt ev lite vatten om den blir torr.
Blöt fingrarna och forma till biffar. Stek på medelvärme i rapsolja ca 3-4 min per sida.

Servera med förslagsvis en matig sallad och limeyoghurten såklart!

20140601-132015-48015453.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s