Paleo kladdkaka

Testa att byta ut den vanliga kladdkakan mot denna goding. Mycket nyttigare och innehåller inga kemiska ämnen eller konserveringsmedel. Dessutom är den glutenfri och innehåller inget raffinerat socker.

Det låter kanske inte lockande för alla men faktum är att kakan är väldigt saftig och söt, främst tack vare dadlarna. Den är verkligen värd att ge en chans!
Jag har inspirerats av receptet från Emma Barremyrs blogg.

Ingredienser
10 urkärnade dadlar
2 dl mandelmjöl eller annat valfritt nötmjöl (jag mixade mandlar till ett mjöl, billigare än att köpa färdigt mjöl)
1 dl kokosflingor
1/2 dl kokosolja, ekologisk kallpressad
5 msk kakao
1 tsk vaniljextrakt
1,5 tsk bakpulver
1 msk honung
3 ägg
En nypa flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader. Om du inte har mandlar, börja med att mixa mandlar till ett mjöl i matberedare. Tillsätt dadlarna och kokosflingorna, mixa någon minut. Häll sedan i resten; kakao, bakpulver, salt, vaniljextrakt, kokosolja, honung och ägg. Mixa till en jämn smet.

Häll smeten i en smord form, helst smord med kokosolja+ kokosflingor (istället för ströbröd).

Grädda i ugnen 8 min, kakan ska vara väldigt kladdig. Ställ i kylen minst 1h.

Servera med grädde ( kokosgrädde om man vill ha den laktosfri), bär och ev några skivor banan.

IMG_7487.JPG
på kylning på balkongen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s