Havreotto.

Ett jättegott och enklare alternativ till risotto.
Den blev krämig och god men lite tråkig färg så ha gärna i gurkmeja eller saffran.

Ingredienser (2 pers)
Ca 3dl mathavre
1/2 rödlök
1/2 chili
1/2 dl matlagningsvin, vitt
1 grönsaksbuljongtärning
Ca 4 dl vatten
1 dl valfri ost, jag hade parmesan
1/2 dl havremjölk
Gurkmeja,salt, peppar

Hade jag haft champinjoner hade jag haft i det.

Stek lök och chili i några minuter (champinjoner). Smula i buljongtärningen, häll i vinet och vattnet. Låt det koka upp och häll sedan i mathavren. Koka i ca 15 minuter, rör om emellanåt. Häll i havremjölken och kryddor och slutligen osten. Rör runt och sedan är havreotton klar för servering.

Jag hade majskycklingfilé till. Supergott!

IMG_7825.JPG

IMG_7824.PNG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s