Majsknäcke- en favorit!

Glutenfritt, nyttigt, billigt och väldigt enkelt att göra. Det blir inte bättre än så här!

Det finns många varianter på majsknäcke, detta är min variant:

4dl majsmjöl
2dl solrosfrön
1/2 dl svarta sesamfrön
1dl vita sesamfrön
1dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
3/4 dl olivolja
1/4 dl linfröolja
5 dl kokhett vatten
Flingsalt

Om ni inte har alla frön hemma så ta bara mer av något annat. Linfröoljan kan lika gärna bytas ut mot olivolja.

Sätt ugnen på 150gr. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll därefter i oljan och vattnet. Degen ska vara ganska lös.

Bred ut degen tunt på en plåt & strö över salt, bakplåtspapper behövs egentligen inte men jag tycker det känns fräschare.

Ställ in plåten mitt i ugnen och sätt timern på 1h 10 min. Brödet ska vara hårt när det tas ut. När det svalnat lite så ska det brytas i lagom stora bitar.

Serveras gärna med smör och ost.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/bbb/65063512/files/2014/12/img_8061.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/bbb/65063512/files/2014/12/img_8060.jpg
En utmärkt julklapp till någon som har allt. Kanske tillsammans med en fin marmelad och en flaska vin 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s