Hummus med sötpotatis.

En riktig god röra innehållandes massa nyttigheter. Perfekt som dipp till grönsaksstavar (eller som alternativ till vanliga chips-dippen kanske..).

Receptet fick jag inspiration till när jag såg på Go’ kväll i veckan.

Recept

En halv normalstor sötpotatis
2 vitlöksklyftor
ca 300g kikärtor på burk/tetra
2msk olivolja
2msk tahini
citronskal+ saft från en halv citron
Drygt 2 tsk spiskummin
hackad persilja ca 1/2 dl
Smaka av med flingsalt

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader.

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar (detta för att det ska gå fortare i ugnen). Skala vitlöken. Sätt allt på en plåt, ringla över lite rapsolja och salt och rosta sedan i ugnen i ca 30 min. De ska ha blivit mjuka. Helst ska man låta sötpotatisen svalna, så ut på balkongen om ni har en sådan.

Skölj kikärtorna samt citronen noggrant (använd eko-citron när du ska ha skalet i maten). Tillsätt kikärtorna i en stor bunke tillsammans med finrivet citronskal och saft från en citron. Häll i övriga ingredienser, även sötpotatis och vitlök. Mixa med en mixerstav tills röran blivit slät.

Jag tog morotsstavar och broccoli att ha till dippen. Det blev verkligen en höjdare!
image
image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s