Bananpannkakor med majsmjöl.  

Dessa pannkakor är ett eget experiment. De är lite fluffigare och matigare än de klassiska bananpannkakorna, lite mer likt amerikanska pannkakor. De är väldigt lätta att göra och är hur smarriga som helst.

Ingredienser (2 pers) 

1 mogen banan
2 ägg
4 msk majsmjöl
1,5tsk bakpulver
2 msk turkisk yoghurt/ naturell yoghurt
En nypa salt och ev. kardemumma

  1. Sätt ut ca 2dl frysta hallon i rumstemperatur.
  2. Mosa bananen och blanda med äggen. Tillsätt övriga ingredienser och rör ordentligt.
  3. Stek pannkakorna i rikligt med kokosolja. Ta hellre lite mindre mängd pannkakssmet så blir det lättare att vända dem.
  4. Servera med tinade ekologiska hallon, hackade mandlar och avsluta med att ringla över lite agave-sirap eller honung.

Bon appetit!

2 thoughts on “Bananpannkakor med majsmjöl.  

  1. Ping: Emma Melin » Helgfrukost!

  2. Ping: Helgfrukost! – Emma Melins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s