IMG Academy, USA.

Efter en mellanlandning i Chicago, innebärandes en natt på ett klassiskt amerikanskt motell så är jag nu framme i värmen i Bradenton, Florida. 

Vi bor på IMG Academy där flera olika idrotter samlas inom ett stort campus-område. Förutom friidrott finns det bl.a. tennis, amerikansk fotboll, baseball och golf. Allt finns inom gångavstånd; arena, gym, pool, ”recovery center” (massage, spa m.m) och dessutom äter man alla måltider i en gemensam matsal. Superfräsch och bra mat och så lyxigt att slippa laga!

Efter att ha spanat in området så var det dags att bege sig till den viktigaste platsen, friidrottsarenan. Hit tar man sig med ett ”tram” (typ som ett litet tåg) som åker från boendet till de olika idrottsplatserna dygnet runt, jättemysigt och tog bara några minuter. 

Eftersom jag precis rest blev träningen väldigt lätt.  Uppvärmning med svenskgänget och sedan blev det 4x4x100m på gräs i lugnt tempo. Några aktiveringsövningar för sätet och sedan var jag klar för dagen. Det blir till att hålla sig aktiverad de första kvällarna så att man inte går och lägger sig för tidigt, tidsskillnaden på 6 timmar gör att man är ganska sliten på kvällen. 

  

En reaktion på ”IMG Academy, USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s