Bananpannkakor med chia- & vallmofrö. 

En ny variant av bananpannkaka, denna gång med frön i som gör att de ser väldigt smakfulla ut. Chiafrön är rik på bl.a. omega 3, fiber, protein, kalcium och vallmofrön är mineralrika, framförallt på fosfor och järn.    

 

Ingredienser (2 pers) 

1 mogen banan
2 ägg
4 msk valfritt nötmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl naturell yoghurt
1 msk chiafrön
1-2 tsk vallmofrön
En nypa salt och kardemumma
Kokosolja till stekning

Mosa bananen och blanda med äggen. Tillsätt övriga ingredienser och rör ordentligt.

Stek pannkakorna i rikligt med kokosolja. Garnera med tex bär och nötter. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s