Bananbröd. Gott & nyttigt!

Bananer som börjar bli bruna är inte särskilt goda att äta. Däremot är de utmärkta att använda som sötning i bröd. 

Brödet som jag gjort är glutenfritt, innehåller inga mejeriprodukter, inget raffinerat socker eller sötningsmedel. Ett superbröd helt enkelt. Och inte bara nyttigt utan verkligen saftigt och gott. 

Ingredienser

2 ekologiska mogna bananer
6 st urkärnade dadlar
3 dl mandelmjöl
1,5 dl kokos (eller mer mandelmjöl eller annat nötmjöl)
0,5 dl fiberhusk
3 ägg
0,5 dl linfröolja (eller kokosolja)
Drygt 1 dl vatten
2 msk krossat linfrö
1 tsk bikarbonat
en stor nypa salt

Sätt ugnen på 150° C.
Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.

Mixa dadlarna till en massa (eller finhacka). Blanda sedan i ägg, banan, olja och vatten. Häll slutligen över massan i mjölblandningen. Blanda väl.  

Klä en brödform med bakpapper och fördela degen jämnt i den. Strö över vallmofrön (eller annat frö typ solrosfrön). Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min.

   
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s