Scones med mandelmjöl

Dessa scones var verkligen något extra. Jag gillar att hitta alternativ till det vita vetemjölet men jag har inte hittat något bra recept som kunnat ersätta det på ett bra sätt. Risken när man byter ut det vanliga vetemjölet till något nötmjöl eller tex majsmjöl är att sconesen brukar bli ganska torra och smula sönder. Sconesen som jag bakade var dock saftiga och väldigt goda. Detta trots att de inte innehåller något socker eller vetemjöl!

Ingredienser, 3-4 scones

3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosflingor
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ½ dl mjölk
1 ekologiskt ägg
1 msk chiafrön
pumpafrön till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.

Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare.

Tillsätt mjölk, ägg samt chiafrön.

Klicka ut smeten (den ska vara kladdig) på en bakplåtspappersklädd plåt till tre eller fyra kakor, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. 

  Jag serverade sconsen med smör, ost och Renee Voltaires chiasylt. Chiasylt har ni smakat hoppas jag?! Blåbär & ingefära är min favorit. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s