Granola med kokos och vanilj. 

Denna granola är sötad med banan och saft från en apelsin. Riktigt krispig och god och innehåller många nyttigheter som kommer att ge en bra start på dagen!

Granola kan göras på många sätt, detta är min variant med ingredienser som jag föredrar. Det går att ändra precis som man själv tycker. 

6 dl Havregryn
2 dl Rågflingor
1/2 dl Boveteflingor
1 dl Kokosflingor
1/2 dl Linfrön
1 dl Solrosfrön
1 dl Pumpakärnor
2 dl blandade nötter, grov hackade
En mogen banan
1 tsk Vaniljpulver
2 msk kanel, gärna även kardemumma.  
drygt 1/2 dl Rapsolja
1 dl Vatten
Saft från en apelsin
En nypa salt
Torkad frukt; jag tog dadlar, granatäpple, russin och aprikoser.  

Sätt ugnen på 175 gr. 

Mosa bananen och blanda i vaniljpulver och salt. Hacka nötter grovt. Tillsätt alla ingredienser tillsammans med bananröran(OBS! ej den torkade frukten). Se till att olja, vatten och apelsinsaft rörs in ordentligt med samtliga ingredienser. 

Bred ut granolablandningen på en ugnsplåt, det är smidigt att ha ett bakplåtspapper under. Sätt in i ugnen, glöm inte att röra om då och då. Ta ut granolan efter ca 30 min, den ska ha fått en gyllenbrun färg! Tillsätt den torkade frukten när granolan svalnat. 

För den som vill ha lite sötare granola så är det bara att ringla över honung, 1-2 msk innan den sätts in i ugnen.  

  Tips på bra vaniljpulver är Kung Markattas, mycket vaniljsmak!   

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s