Majs- och kycklingsoppa. 

Det finns inte mycket som går upp mot en vällagad soppa en kylig höstkväll. Kycklingen i denna soppa blir härligt mör och faller isär av sig själv. Få ingredienser men ändå väldigt god!

 Passar att göra en träningsfri kväll eller då träningspasset varit lätt. 

Ingredienser (2 stora portioner)

200g kycklingfile, tinad
400g majs på burk (gärna ekologisk)
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad 
1/2 chili, finhackad 
1-2 msk kyckling- eller grönsaksbuljong (jag använde Renee Voltaires lantbuljong)+ 6 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl creme fraiche alt. 1dl grädde. 
2 tsk spiskummin och paprikapulver.
Salt och peppar efter smak.
en skvätt limesaft.

Börja med att koka kycklingen i lite buljong i 10 min. Häll antingen bort spadet eller använd det som buljong i soppan. Dra isär kycklingen i mindre bitar med en gaffel (den ska koka med lite till i soppan). 

Hacka lök, vitlök och chili. Fräs i olja några minuter och tillsätt sedan spiskummin och paprikapulver.

Häll ut spadet från majsen och blanda i lök- och chiliblandningen. Låt fräsa några minuter. Häll i buljong+ vatten. Koka 10 min. Mixa sedan soppan med en mixerstav. Jag gillar att ha lite motstånd i soppan så mixade inte så länge. Varning för skvätt!

Tillsätt kyckling, mjölk, creme fraiche och lime. Koka upp och låt sedan puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar!   

  

Gott att toppa med koriander och riven parmesanost. Jag hade även ugnsrostat bröd och en sallad till. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s