Lite om Abu Dhabi. 

Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten och är det största av de sju emirat som utgör Förenade Arabemiraten.
Abu Dhabi bjuder inte på så många historiska och kulturella platser, men de som finns är fantastiska. Att besöka världens tredje största moské låg som nummer ett på vår ”att göra”-lista i Abu Dhabi (förutom träningen då :-))! 

Moskén är döpt efter Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan som var grundare och den första presidenten av Förenade Arabemiraten. Han är också begravd i moskén. I vanliga fall tillåts inte icke-muslimer att gå in i en moské, men här får man alltså göra det. 

I moskén gäller vissa förhållningsregler, kvinnor måste täcka håret med en slöja och ha heltäckande kläder och män måste ha byxor och tröja som täcker axlarna. Jag och två andra tjejer i träningsgruppen hade ljusa skjortor på oss, antagligen lite för utmanande för en helig plats. Vi fick därför gå ner i en källare och låna (gratis) en heltäckande oformad svart ”klänning” (man ska helst inte ha tighta byxor på sig). Det förstärkte verkligen upplevelsen men gav tyvärr inga fina bilder, det känns som att man åldrades ca 40 år med ”klänningen” och slöjan. 

Moskén var riktigt pampig och det kändes mäktigt när det var böneutrop. Man får dock inte gå in i bönerummet om man inte är muslim. Det gjorde ingenting, vi var ändå hänförda. Ett måste att se i Abu Dhabi!   

    
 Tyvärr fick killarna inte vara med på bilden, man får nämligen inte hålla om varandra i moskén. 

Emirates Palace Hotel
Detta superlyxiga sjustjärniga hotell är en av Abu Dhabis mest utmärkande landmärken. Hotellet har i stort sett allt du kan tänka dig som hotellgäst. Hotellet välkomnar även dem som inte är hotellgäster att njuta av de vackra hotellomgivningarna. Det var vi glada för och spenderade en eftermiddag här. Tyvärr var ljuset inte så bra inne på hotellet (därav inga bilder) men omgivningen utanför var inte helt fel. 

    
 

Förutom att se byggnader så har vi har även firat in nyåret med lokalbefolkningen på stranden. 

  
    
  Vi har även njutit av de bästa mezerätterna på ett lokalt hak.    

    

Vi har även testat att springa intervaller i öknen, phu.

  
 

Många härliga upplevelser alltså.

 Idag tar vi farväl av Abu Dhabi och ett grymt bra träningsläger. Vi avslutar dock med en halvdag i Dubai innan flyget lyfter mot Stockholm. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s