Vilken inspiration!! 

Susanna Kallur, 34 år, går in och slår hela sverige- och (nästan hela) nordeneliten efter att ha sprungit med spikskor i drygt sex veckor och är dessutom bara en tiondel från sitt personliga rekord på distansen. Det är så galet bra! 

 ”Sanna” är ovanligt lättränad och har såklart en talang utöver det vanliga men jag tycker att hennes prestation är intressant av flera anledningar. Framförallt att åldern uppenbarligen inte har betydelse för hur bra man kan prestera (det finns fler exempel på detta), det är snarare dina egna föreställningar om att det spelar roll som kan trycka ner dig (allmänheten och media hjälper till lite här). Jag tror att det som har störts inverkan på en prestation är huruvida man har samma motivation och driv att uppnå sitt mål som tidigare. Har man det, då kan man utvecklas även efter 30 år. Såklart måste man träna på ett annat sätt när man blir äldre, mer kvalité och mindre kvantitet samt att träna smartare, vilket bl.a. innebär mer vila. 

Vidare så visar Sanna även att alternativ träning fungerar. Det är många som känner sig stressade vid skada just för att man inte kan följa det tänkta och ”optimala” träningsprogrammet, men det finns bra alternativ. Det gäller för tränaren att vara kreativ och hitta övningar som funkar, här är Sannas tränare, Tobbe, grym. Cykel, skridskor, skidor, vattenlöpning är bara några exempel på bra alternativ träning. Att kunna springa men med reducering av kroppsvikten var Tobbe även tidig med att ordna fram, tex selen från taket och luftlöpning ( se  https://instagram.com/p/9T-b9GHbbG/ )Det gäller även att hitta övningar där du kan behålla din explosivitet och styrka. 

Nu håller vi alla tummar och tår för att det ska gå lika bra för Sanna att springa häck. Oavsett hur det går har hon redan bevisat mycket och är en enorm inspiration för alla som försöker kämpar sig tillbaka!   Efter åtta års frånvaro i landslaget är hon tillbaka. Lika bra som då! (Bilden är från Sannas instagramkonto @kallur)

2 reaktioner på ”Vilken inspiration!! 

  1. Vill bara säga stort TACK för den inspiration du gett mig. Opererade hamstringsfästet i måndags efter stor misstro från sjukvården, och som vanlig motionär, ryttare med tre hästar, var jag helt övertygad om att jag skulle ge upp. Så hittade jag din blogg med beskrivning av ditt slit och din vilja att komma åter, och helt plötsligt finns lite inspiration mitt i smärtan. Kommer med spänning att följa din väg mot Rio. Lycka till

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s