Favoritfikat-scones. 

Dessa scones innehåller mandelmjöl och olika frön och är alltså glutenfria. De innehåller heller inget socker. Jag har dock valt att ha chiasylt på sconsen, en ”sylt” som innehåller mindre andel socker, i detta fall innehåller  den även superbäret goji och hallon (samt chiafrön såklart).  

Glutenfritt bröd har en förmåga att smula sig och bli torrt men i detta recept håller ägg, chiafrön och fiberhusk dessa scones på plats. 

Inspiration till dessa godingar fick jag från @ellematovin, för er som inte följer dem på instagram-gör det! 🙂 


Antal: 4 st

Du behöver:
2 dl mandelmjöl
2 ägg
1 dl turkisk yoghurt
ca 1/2 dl solrosfrön
ca 2 msk chiafrön
ca 2 msk linfrön
1 msk fiberhusk
1/2 msk bakpulver
1 krm salt
1 krm gurkmeja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Knäck äggen i en bunke och vispa luftigt.

Blanda i yoghurt. Rör om.

Rör ner resten av ingredienserna och rör om. Vispa inte.

Klicka ut fyra bullar på ett bakplåtspapper. Strö över några chiafrön.  

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s