Fish-taco. 

Både jag och min syster har ett stort matintresse och vi testar gärna att laga nya spännande recept ihop (för er som gillar mat och bakning- kika in på min systers matblogg)

Igår stod fish-taco på menyn. En lite roligare och modernare variant på den klassiska fredags-tacon. Som tillbehör gjorde vi en mangosalsa och en tomatsalsa. Jag har även tidigare gjort chilimajs, vilket även hade passat bra till denna rätt (se arkiv från den 15 mars 2015). Det som är lite pilligt är att fisken ska paneras, men det blir så gott så det är värt det! Testa detta nästa fredag, ni kommer inte att bli besvikna. 


@lyckansskafferi

Ingredienser 
4 pers

600 g torskfilé
vetemjöl
1-2 tsk salt
2 tsk malen spiskummin
2 tsk chilipulver, gärna smoked paprica
Ev. 2 tsk koriander (torkad på burk) 
1 ägg
panko eller ströbröd

Mangosalsa
1 gul salladslök
1 röd chili
1/2 kruka färsk koriander
1 tärnad mango
saft av 1 lime
salt

Tomatsalsa
2-3 tomater
koriander
lime
ev avokado hackad i bitar

Tillbehör
små tortillabröd
guacamole eller yoghurt

Gör så här:
Börja med salsorna.
Finhacka mango/tomat. Skala och finhacka löken. Finhacka chili och koriander. Blanda allt med lime, smaka av med salt och ställ kallt.

Skär fisken i bitar, försök att få dem hyfsat lika storleksmässigt så att de blir färdiga samtidigt i pannan. 

Blanda mjöl, salt, spiskummin, koriander och chilipulver på ett fat. Vispa upp ägget på ett annat fat och häll ströbröd/panko på ett tredje. Doppa fisken först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbröd/panko. Stek i rapsolja på medelvärme ca 2 min på varje sida.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s