Sommarsallad med halloumi, jordgubbar och nektariner

Fantastiskt god och fräsch sallad att servera till grillat. Testa denna, lovar att den kommer bli en favorit!! 


Sommarsallad
4 portioner

Ingredienser:

Quinoa (tricolore)
300 g färska jordgubbar (helst söta svenska)
2 stycken mogna nektariner 
250 g körsbärstomater
2 avokado
200 g halloumi
En förpackning blandsallad
½ msk rapsolja

Jordgubbs- och persikomarinad:
1 msk äppelcidervinäger
1 ekologisk lime, zest + 1 msk limesaft
½ tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Topping:
½ dl pumpakärnor 
mynta

Gör så här:

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Vi gjorde för tre personer eftersom salladen innehåller en hel del annat. Låt quinoan svalna något.

Skär jordgubbar och nektariner och lägg i en skål. Blanda ingredienserna till marinaden och vänd ner med jordgubbarna och nektariner. Låt stå under tiden du förbereder resten.

Skär halloumin i skivor på bredden och stek på båda sidor tills osten fått fin färg.

Rosta pumpakärnorna i torr, het stekpanna tills de får en lätt gyllene färg.

Varva ingredienserna till salladen på ett stort fat. Ringla över marinaden och toppa slutligen med mynta och pumpakärnor. 

Det är extra viktigt att jordgubbarna och nektariner är mogna och söta för att salladen ska lyfta det lilla extra!

Salladen serverades med kycklingspett (rekommenderar att använda kycklinginnanlår som ger saftig smak)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s