Sockerfilmen-skrämmande! 

På svt play kan man nu se en dokumentärfilm om socker, Sockerfilmen. Huvudpersonen Damon Gameau undersöker det dolda sockret i vår vardagskost genom att endast äta vanlig mat (dvs ej ”junk food”, godis, kakor osv) i två månader. Han utgår ifrån en dos socker på 40 teskedar per dag (cirka 160 gram socker). I Sverige konsumerar man inte fullt så mycket socker som Damon testar MEN huvudbudskapet är alarmerande. Socker påverkar oss negativt på många olika sätt. Många vet om att socker är farligt för hälsan, men hur många bryr sig egentligen om den faran?

Titta på den här filmen och du kommer garanterat att förändra din syn på socker och förhoppningsvis börja titta på innehållsförteckningen på helt vanliga matprodukter som du köper och troligtvis använder dagligen. Tänkvärt är även att light- och fettsnåla produkter i de flesta fall innehåller mer socker än produkten med högre fetthalt (dessutom kan du äta mindre av den med fett i eftersom du blir mätt snabbare).

Denna film är viktig, jag lovar att det är väl investerade 1,5h. Länk här

Här kan du även läsa en artikel om  filmen som bemöter kritiken som filmen fått. Om du inte orkar läsa artikeln så handlar kritiken i mestadels om detaljer i filmen, ex. om det som jag skrev ovan att sockermängden som Damon testar är för hög. Skribenten menar dock att forskning visar att vissa personer verkligen äter så mycket socker  samt att undersökningarna som gjorts i Sverige för att mäta sockerintag inte är helt sanningsenlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s